+36 20 361-3747/ laskagombafarm@gmail.com

Recept

2024-02-18 17:25
HOZZÁVALÓK 1 kg laskagomba 1 tk só 1,5 dl fehérborecet 1 csipet cukor 1 csokor tárkony 10 szem bors 1 cm friss gyömbér 1 kis üveg (száras) kapribogyó 3 tk hidegen sajtolt olaj Hirdetés ELKÉSZÍTÉS A laskagombát konyhai papírtörlővel letisztogatjuk, és egyforma darabokra vágjuk. Egy edényben 1 l vizet elkeverünk a sóval, az ecettel és a cukorral. A leöblített tárkonnyal együtt felforraljuk, majd leszűrjük és hozzáadjuk a borsot, a feldarabolt gyömbért, valamint a kapribogyót. A gombát visszatesszük a lébe, 10 percig főzzük, végül fedő alatt marinírozzuk 1 napig. A gombát kivesszük a főzetből, kihűtjük, és elosztjuk az üvegekben. Az újraforralt levet a gombára merjük. A tetejére csorgatjuk a felforrósított olajat, és az üvegeket lezárjuk.
2024-02-18 17:25